onsdag 5 september 2012

ZUMBA


En onsdag som startar med sovmorgon - det kommer snart vara ett minne blott. S är ju ledig den här veckan och Bianca som har skola varje onsdagsförmiddag kommer i fortsättningen att behöva ga upp 6.30 pa alla onsdagar resten av skolaret. Sa det var bara att njuta av dagens undantag.

Resten av förmiddagen ägnade vi oss at läxor, yes här drar det igang pa en gang, ifyllning av diverse papper och formulär och inslagning av böcker.

Efter lunchen akte vi och hämtade upp Emmas kompis Eva och därefter skjutsade jag tjejerna till FitLane för en provgang av Zumba.

"Smatjejerna" tyckte att det var jättekul medan Bianca och hennes kompis Malicia tyckte att det var lite mer för sma barn.

Lite senare pa eftermiddagen fick de prova ännu en Zumba-klass pa det stället där jag gar och tränar. Det passade Bianca mycket bättre, men för Emma och Eva var det alldeles för svart.

Inget är bestämt ännu. Vi provar och letar oss fram lite till. Och sa far vi väl se vad det kan bli för aktiviteter för tjejerna i ar.

Eva, Emma och Bianca.
I vilket fall som helst sa fick ju tjejerna verkligen röra mycket pa sig idag och nu efter dusch och middag sa ligger de i sängen och har antagligen somnat ganska fort.

4 kommentarer:

Sahra sa...

Försökt med zumba några gånger, men det är inte min grej. Jag gillar att dansa, så det är inte det. Jag är ganska bra på att dansa till och med. Men zumba, nej. För mycket juckande. Men det ser fantastiskt kul ut. Hoppas ni hittar något ni gillar. Bara man rör sig. Kram

Liz sa...

Gick pa Zumba innan jag blev gravid med tvillingarna och jag gillade det verkligen, hade garna fortsatt men Zumba var liksom inte att tanka pa med foglossning och sa stor och otymplig som jag snabbt blev :) Nu efter vet vi ju var min tranings kvot ligger pa - O, suck! Skulle garna ta tag i det men sa ar det ju omstandigheter och lathet som ligger i vagen...:) Gar du sjalv eller ar det nagot som tjejerna ville prova? Hoppas dom hittar nagot dom gillar. Ingen ridning och tennis nu i host da eller? Har skulle jag garna vilja att Cassie kom igang med nagot igen, men herregud, nar ska hon hinna med det ocksa? Suck, nastan skont att inte ha massa tider att passa, men nagot sadar nagon gang i veckan bara..
Kramar!!

Martina sa...

Sahra-
Exakt. Det viktigaste är att man gör nagon fysikt aktivitet sa att man far röra pa sig. Bianca är ju ganska lugn och stilla och behöver röra pa sig och Emma är ju en energibomb (pa zumban hoppade och skuttade hon runt som en tok) och behöver bli av med lite överskottsenergi. Vi far väl se vad det blir till slut!

Jag har aldrig testat zumba. Ännu. Men ska absolut göra det nu när de har lagt till zumba-klasser som passar mina tider. Far väl se om det passar mig. Rytm och koordination är ju inte mina starka sidor...
Kramar

Martina sa...

Liz-
Nej, som sagt jag har aldrig testa zumba ännu men kommer göra det nu snart. Det var tjejerna som fick för sig att de ville testa zumba efter att ha sett mycket reklam om det pa TV! Vi far väl se vad det blir till slut!

De har tröttnat pa bade ridning och tennis och vill göra nagot annat och jag tycker som sagt att det viktigaste är att man utövar nagon sport sa att man far röra pa sig. Sen vad det blir spelar inte sa stor roll.

Men det är ju inte alltid lätt att hitta nagot som passar bada och som funkar i planeringen!

Vad skulle Cassie vilja göra? Är det inte sa i USA att manga sportaktiviteter utövas i skolan?

Här har de ju naturligtvis sport pa schemat sa som man hade i Sverige men aktiviteter utöver det far man ju fixa själv.

Kramar