lördag 9 juni 2012

DELPHINUS (MEXICO)


En av Emmas födelsedagspresenter i ar var att fa simma tillsammans med delfiner vilket hon ville göra i sällskap med Bianca! Helst hade vi ju velat boka in detta pa självaste födelsedagen men da det inte funkade fick det bli dagen innan istället. Sa pa eftermiddagen söndagen den 29 april akte vi med tjejerna till Delphinus Riviera Maya för ett oförglömligt äventyr.

Pa väg att aka fran hotellet.
Pa väg, i bilen som kom och hämtade oss.
Framme pa Delphinus Riviera Maya. Ännu en naturpark med bland annat en liten "cenote" som skymtar bakom träden.
Bild fran google.
Delphinus Riviera Maya.
Innan praktiken, lite teori om delfiner. Emma var liiite nervös.
Som jag berättade i ett tidigare inlägg sa gick ju min kamera sönder redan 2:a dagen av var semester i Mexico och resten av tiden använde jag mig enbart av Biancas lilla kompaktkamera och min telefon. Varken kompakt kameran eller telefonen har ju nagon speciellt bra zoom att tala om, vilket verkligen märktes här pa Delphinus.

Vi "askadare" fick stanna väldigt langt ifran där tjejerna och delfinerna befann sig sa det var väldigt svart att ta bra bilder. Detta gjorde de ju med flit, da de hade egna fotografer som tog en massa bilder och filmade, vilket man sedan fick köpa för hutlösa priser. Nedanstaende bilder är en blandning av de som jag tagit själv och de fotografier som vi har köpt. Vilka som är vilka är det nog ingen svarighet att lista ut!

Första kontakten med delfinerna blev överraskande och blöt!
Den gruppen som befinner sig längst bort i bilden var den gruppen där Emma och Bianca var. Da förstar ni varför vissa bilder inte är av bästa kvalitet. Den lilla kompaktkamerans zoom räckte inte riktigt till.
Tips! Om man klickar pa bilderna sa kan man se dem i större format!















Till vänster: Tva superglada och jättenöjda tjejer! Överst till höger: Vi far se bilderna och lite av filmen som Delphinus  fotografer har tagit. Nederst till höger: Tjejerna pa väg tillbaka fran delfinmötet.
Bade Bianca och Emma var helt euforiska efter delfinmötet! Vi har varit pa andra delfinställen flera ganger tidigare, men aldrig har det varit sa speciellt och fantastiskt som här. Det var verkligen en oförglömlig upplevelse och tjejerna kunde inte ha varit nöjdare! En perfekt present för att fira sin 10-ariga födelsedag med andra ord!

2 kommentarer:

Liz sa...

Helt underbart! Vilken upplevelse! Jag vagar inte ens visa bilderna for Cassie som hade det som onskan nar vi var pa Sea World och man hade inte mojligheten att gora det da...

Att inte bara fa halla i fenan och aka med som man ofta ser utan har bli upplyft av tva stycken samtidigt, gud sa haftigt! Man vill ju gora det sjalv! :D

Jag kan forsta att det var tva alldeles fortraffligt nojda tjejer som ni akte darifran med.

Vad kul att ni kunde gora sa mycket utflykter! Vilken semester!!

Stora kramar

Martina sa...

Liz-
Ja som sagt, vi har varit i andra parker förut men antingen sa var barnen för sma eller sa var det inte alls lika bra miljö eller lika bra anordnat. Vi har klappat och statt bredvid, men det har aldrig varit sa här bra arrangerat! Och det varade i över 1 timme! Det fanns ju i och för sig olika options att välja pa, man kan ju vara i en grupp med manga fler, eller färre eller tom själv, längre eller kortare tid osv. Men det är ju trots allt lite en prisfraga ocksa. I vilket fall som helst var tjejerna jättenöjda och de hade verkligen fatt ordentligt med tid att göra en massa olika saker tillsammans med delfinerna.

Ja, man känner ju att det är stor skillnad nu när barnen är sa stora! Man kan ju göra väldigt mycket mer än mot när de bara var nagra ar gamla. Det är jättekul verkligen!
Kramar