fredag 22 juni 2012

GLAD MIDSOMMAR


Riktigt GLAD MIDSOMMAR till alla svenskar, för visst är det väl bara svenskar som firar midsommar?!

Jag antar att förberedelserna för midsommarfirandet hemma i Sverige redan är i full gang. Snart sillunch, sen dans runt midsommarstangen och fest ända in pa smatimmarna! Hoppas att alla far det riktigt trevligt; inga trafikolyckor, inte för mycket snaps, inte för manga myggbett och att ni slipper använda täckjackorna!!

Själv tycker jag att det är ganska skönt att slippa att fira midsommar faktiskt. Jag älskar julen i Sverige och njuter av varje sekund av allt vad den innebär! Däremot har jag aldrig riktigt förstatt charmen med att latsas som att det är sommar trots att man sitter ute och huttrar i täckjackan samtidigt som man slass mot myggen och sväljer ner sa manga snaps som möjligt med hoppet om att bli lite varmare. Och gladare.

Sa inget midsommarfirande för oss. Men jag har tagit fram min lilla midsommarstang i alla fall!


4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Glad Midsommar till er också även om ni inte firar.
Själv saknar jag Sverige mycket just på Midsommar och Lucia. Det är nog e högtider då jag saknar Sverige som allra mest, och Midsommar framförallt efter att vi fick Ella. Jag skulle vilja kunna ge henne de där underbara midsomrarna jag själv hade som barn, men det går inte så bra. Vi försöker med Battery Park, men det blir inte samma sak, plus att vi endast varit med henne där en gång. Förra året ville vi men då regnade det så vi åkte aldrig ner. Vi får se hur det blir i år.
KRAM!!

Martina sa...

Hoppas att ni kan ta er till Battery Park och fira lite midsommar även om det saklart inte alls är samma sak som att fira i Sverige. I ar blir det väl i alla fall inte regn. Jag hörde just pa nyheterna om värmeböljan i NY! Aker ni till Sverige nagot i sommar?
Kramar

Sahra sa...

Åh, jag älskar verkligen midsommar. Jag har alltid sett den helgen som startskottet för sommaren på riktigt. Jul är så familjetraditionsbundet medan midsommar kan vara så mycket mer avslapnat i glada vänners lag. Vissa midsomrar har varit 'blötare' än andra, men jag har aldrig sett midsommar som en anledning att få dricka snaps för att hålla värmen eller att bli pruttfull. Dricker inte snaps överhuvudtaget. Midsommar är mycket barnens högtid. Vilket jag tycker är supermysigt.
Den här midsommaren blev dock väldigt lugn eftersom vi väntade besök från utlandet som fick förhinder i sista stund. Men det var faktiskt bara skönt. Det har varit så intensivt med nytt jobb och barnens alla avslutningar och aktiviteter sista tiden. Hoppas du får det lite lugnare själv snart. Kram

Martina sa...

Sahra-
Det är ju ganska skönt att fa det lite lugnt även när det är helgdag. Ibland kan det ju bli för mycket stress, för mycket förväntningar och för mycket att fixa sa att man aldrig hinner njuta.

Ja, juni är verkligen en fullspäckad manad med som du säger; avslutningar, aktiviteter, födelsedagsfirande etc. Behöver semester snart!
Kramar