måndag 17 december 2012

CHEERLEADING UPPTRÄDANDE


Det har varit en fullspäckad helg. Och jobbig. Den hemska händelsen i Newtown har nog inte lämnat nagon oberörd. Sa mycket ilska, skräck och rädsla. Men även tacksamhet och eftertanke. Och som president Obama säger i ett av sina djupt rörande tal; "att vara förälder innebär att du har ditt hjärta utanför kroppen hela tiden". Trots att man inte är direkt drabbad av denna ohyggliga tragedi sa känner man sig som förälder indirekt drabbad. Alla slags känslor väller fram och självklart kan man inte lata bli att vara egoistisk och tänka pa sig själv och sina egna barn. En förälders instinkt är ju att skydda sitt barn för alla faror. Men hur? Genom att stänga av TV:n och inte visa barnen nagot av det som hänt? Eller att lova dyrt och heligt att nagot liknande aldrig kommer att hända oss? Eller att visa och berätta hela sanningen och säga att det faktiskt kan hända i barnens skolor?

Det är ett svart dilemma. Naturligtvis beror det pa barnens alder och mognad vad och hur mycket man ska berätta eller undhalla. Nu är ju mina tjejer sa pass stora (10 respektive 12 ar) att jag tycker att det är viktigt att berätta vad som verkligen har hänt för att kunna förklara och diskutera kring det. Självklart vill jag inte skrämma upp mina barn, men jag tror att det är bättre att vara rak och ärlig och ha en öppen diskussion sa att man kan förklara och svara pa eventuella fragor som kan dyka upp. Barn hör och ser och snappar upp det mesta trots att man tror motsatsen. Men det är inte alltid som de förstar saker och ting pa rätt sätt. Jag vill inte att de ska inbilla sig onödiga eller felaktiga saker och ga och vara rädda utan att kunna tala om det.

Visst är det tragiskt och skrämmande att behöva tala med sina barn om vad man bör och inte bör göra om en liknande situation skulle dyka upp hos oss eller i deras skola. Men tyvärr sa finns det ju tydligen sa ofattbart grymma människor, dessutom oftast de vi minst anar, att man i dagens läge maste ha sadana här diskussioner med sina barn.

Samtidigt som det är viktigt att ta upp dessa ohyggliga händelser med sina barn sa är det ocksa lika viktigt att sedan lägga dem lite at sidan och "glömma" sa att det hemska inte tar överhanden. Trots faror och rädslor sa maste vi ju fortsätta och ga vidare med vara liv.

Och det är precis det vi har gjort i helgen.
I fredagskväll hade Emma sin kompis Julie här som sov över hos oss. I lördags ägnade vi oss at läxor, ärenden, smapyssel här hemma och pa eftermiddagen skjutsade jag tjejerna till träningen. Och pa kvällen var det dags för Emmas första riktiga cheerleading uppträdande. Tjejerna uppträdde innan och under pauserna i en basketmatch här i Nice.

Okej, det var kanske inte det professionella cheerleadinguppträdandet som vi ser i filmer. Tjejerna är inte riktigt där ännu. Men söthetsfaktorn tog de i alla fall hem full pott!

Julie och Emma.







Journalistskolan satt nagra rader nedanför oss och skrev sa tangenterna glödde.
Nice spelade mot Angers.


Vi kom hem sent i lördagskväll. Emma var nöjd och glad, men trött sa efter en skön dusch sa blev det sängen direkt.

Igar blev det en jullunch hos svärmor och en heldag i Menton. Mer om det i ett senare inlägg.

10 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Så du har en cheerleader hemma också! Vår dotter gjorde cheer i CT och har just börjat här, men det är riktig akrobatisk cheer här... Gillar cheer, de har så otroligt kul tillsammans!

Annika sa...

KUL med lite Cheer i frankrike också.
Det är ju STOOOORT här! Jättestort!!
K håller inte på med det, men jag måste säga att jag impas av tjejerna (och killarna) på skolans fotbollsmatcher!
Halsbrytande grejer de sysslar med.
Kram!

Martina sa...

Eastcoastmom-
Ja, Emma började med det i höstas och hon älskar det redan!
Än sa länge är det inte sa jätteavancerat, men det kommer väl...!
Kramar


Annika-
Ja, Emma tycker att det är superkul! Här är det ännu inte sa stort, men det kommer sakta men säkert. Och det är ju verkligen imponerande!
Kramar

Liz sa...

Vad kul hon ser ut att ha och vad fin hon ar! Jattesota tjejer verkligen och sa snygga tomteklanningar! Alla fatt instruktioner om vart man koper dom sa att alla hade samma?! Inte nagon avvikelse nagonstans. Och sa manga dom var! Maste ha varit roligt ocksa att fa ha upptradande och inte "bara" trana hela tiden!

Jatteroligt att se, ska visa Cassie sen, hon kommer att saga ahhh jag vill ocksa..:)

Kram

Saltistjejen sa...

Vilken fantastisk upplevelse! och vad dukrtiga de är! Emma var superfin också i sin tomtedräkt!!
Sedan håller jag med dig om att det alltid alltid alltid är bättre att prata om svåra saker som hänt. Även med sina barn och även om man tror att de inte riktigt kan grepppa allt. Vem kan det förresten? MEN för VÅR del har vi valt att INTE göra det. Just för att E fortfarande är alldeles för liten. Men andra föräldrar jag träffat med lite äldre barn. Från ca 8-9 år eller så, de har pratat om detta med barnen vilket jag tycker är bra.
Kramar!

Martina sa...

Liz-
Ja Emma tycker att det är superkul med cheerleading! Vi far väl se hur länge det varar, men just nu gar hon in för det till 100% i alla fall!
Ja, de är manga men det är tva grupper, den gruppen som Emma är med i ca 8-12 ar och sen är det dom som är mindre (dom som har lite längre tomteklänningar).
Alla klänningar är inköpta av tränaren, allt vi behövde göra var att lämna pengar till henne. Skönt för oss föräldrar och antagligen det enda sättet för att alla ska ha precis likadana kläder.

Visst är det kul med lite uppträdanden pa "riktigt", det är ju sporrande och motiverande för tjejerna!

Hos er maste det ju finnas massor med möjligheter för cheerleading! Finns det inte i skolan?

Kramar

Martina sa...

Saltistjejen-
Tack! Ja de var sa söta allihopa!
Som sagt, Emma älskar cheerleading just nu!

Nej exakt, vem kan verkligen greppa allt det här hemska?! Och vi undrar ju alla, VARFÖR?

Jag förstar absolut att ni inte pratat om det med Ella, hon är fortfarande för liten. När de är för sma sa tror jag att det är bäst att undhalla dem fran sana här hemskheter, man vill ju som sagt inte skrämma sina barn.
Kramar

Mam sa...

Så jättefin Emma ser ut i sin juldress och så jättenöjd och glad hon verkar med sin uppvisning. Kramisar från mam

Sis sa...

Fina tjejer och Emsan ser så härligt glad ut! Hoppas på att få se lite uppvisning i jul! Kram C

Martina sa...

Mam-
Ja hon tycker verkligen att det är jättekul!
Kramar

Sis-
Haha, ja kanske det. Men det är ju lite svart att köra cheer ensam, skulle vara om du ställer upp som flyer da?!
Kramar