tisdag 8 januari 2013

CITRONER ÄR GULA, ELLER?


Att citroner är gula, ja det vet ju alla. Men finns det enbart gula citroner eller finns det kanske även citroner i andra färger?

Ja det finns ju lime förstas. De är ju gröna och det är ju en slags citron.

Men jag skulle verkligen vilja veta om "riktiga" citroner kan ha en annan färg än gul. Antingen sa kan de det, men da maste det vara väldigt ovanligt för jag har da aldrig varken hört talas om det eller sett nagra. Jag har till och med försökt att googla det, men utan att hitta nagra svar.

Eller sa kan citroner bara vara gula och skulle det vara sa, ja i sa fall har vi lyckats odla ett ufo pa vart lilla citronträd som vi har pa terassen! För vi har fatt en orange citron (?!) pa vart citronträd! Den är inte at det orangea hallet eller lite mörkare gul, den är verkligen orange!




Det här lilla citronträdet har vi haft pa var terass sedan vi flyttade hit, vilket nu är 13 ar sedan, och varje ar sa har vi fatt vanliga gula citroner pa det. Men i ar sa har vi alltsa helt plötsligt fatt en orange citron pa trädet och vi undrar hur det kan komma sig. 

Finns det möjligtvis nagon som skulle ha en förklaring till detta sa far ni gärna dela med er!

6 kommentarer:

Maria at inredningsvis.se sa...

Ser helt underbart ut:) tack för fina ord på min blogg.

Om du vill veta vad som är hett inom inredning 2013 kan du kolla in min nya post:)

Ha en kanonvecka

LOVE Maria

Annika sa...

Mysigt med citronträd och annat hos dig.
Inga sådana här.
Lustigt att de bytt färg iår. Du får smaka och se om de kanske blivit "sötare" i smaken också :-) Mer som apelsiner.
Kram!!

Sis sa...

Haha härligt! Kolla om du inte ser någon tejp, Emma kanske har varit där och tejpat fast en apelsin... skulle ju inte va helt omöjligt??? :P
Kram!

Liz sa...

Hej vannen! Kul med orange citron. Kan det vara sa att det ar ett "Meyer lemon tree"som ni har? Det ar ju en korsning mellan citron och apelsin/mandarin? Dom brukar ocksa vara mycket rundare an en vanlig citron.

Har hort talas om dom att man ofta har dom i krukor i tradgardar etc.

Brukar citronerna ni annars har pa tradet vara riktigt gula och ovala eller mer runda och at det morkare hallet? Kul ar det ju att det aldrig har hant forut efter 13 ar!!

Hittade denna lank dar du kan lasa mer om du vill:

http://en.wikipedia.org/wiki/Meyer_lemon

Har i Yuma ar det ju fullt av citrus trad och har jag ocksa hort har att det finns vissa trad har som har BADE citroner och apelsiner pa samma trad, ibland samma gren!! Det har tydligen att gora med att manga apelsintrad, planteras ifran delar av citronkvistar?!? Vet inte vad det heter, "grafted" pa engelska. Kan man sakert googla.

Du maste beratta hur den sag ut inuti och hur den smakade!!

Kram

Liz sa...

Gillar dock Camillas "forklaring"!! Hahaha, Emma..:)

Martina sa...

Maria-
Tack. Ha en bra vecka du ocksa!
Kram

Annika-
Ja, visst är det märkligt!
Aterkommer med smak och hur den ser ut inuti!
Kramar

Sis-
Ja, den möjligheten finns ju!
Kramar

Liz-
Tack, jag ska absolut kolla upp länken!

Jag har aldrig hör talas om Meyer lemon trees och inte heller träd där det växer bade citroner och apelsiner pa samma träd!!! Vad konstigt, men samtidigt häftigt!
Jag har ju ingen aning om vad vart citronträd heter, men det har ju som sagt under de 13 ar som vi har haft det bara gett helt vanliga citrongula citroner som har smakat precis som citroner.

Japp, jag aterkommer och berättar hur den smakar!
Tack för all info!
Kramar