lördag 5 januari 2013

NYTT AR, NY ALMANACKA


Nytt ar innebär naturligtvis en ny almanacka.

Trots snart 20 ar som utlandssvensk sa har jag alltid fortsatt att ha en svensk kalender. För att kunna se namnsdagar, följa med i helgdagar... Kanske för att det känns som ett sätt att inte "tappa kontakten" med Sverige, vad vet jag?

Nu för tiden har ju manga skippat en riktig papperskalender och enbart övergatt till att använda kalender pa telefonen eller i datorn. Visst, jag förstar fördelen med att slippa bära omkring pa en almanacka som kan vara bade stor och tung. Men jag kommer aldrig (visserligen ska man aldrig säga aldrig...) att ga över till en elektronisk almanacka. Jag tycker inte alls att man far en lika bra översikt i en san och jag vill absolut kunna klottra ner saker och göra noteringar till höger och vänster, skriva med olika färger och stryka över och under saker och ting, lägga in lappar och inte minst kunna spara almanackan. Det blir ju som en liten dagbok pa nagot sätt och vis och det är roligt att spara för att kunna titta tillbaka i.

Nagon gang i gymnasiet köpte jag mig en äkta Filofax Dundee i kalvläder, som för mig pa den tiden var väldigt dyr, men som jag verkligen har amorterat av sedan dess. För jag har använt den varje ar sedan jag köpte den och om man räknar lite snabbt pa det sa innebär det alltsa att jag har haft den i drygt 20 ar! Inget slit och släng här inte!

Men, inför 2013 tyckte jag att det var dags att go crazy och byta ut min gamla filofax mot en annan almanacka. Och efter varma rekommendationer fran syrran sa fick det bli en almanacka fran Ordning & Reda för 2013. Att syrran just har slutat med sin och övergatt till en elektronisk är en annan historia.





Vi far väl se vad jag tycker om ett ar, och om jag da fortsätter med Ordning & Reda eller om jag gar tillbaka till Filofax. Men än sa länge sa känns det väldigt bra sa det är inte omöjligt att jag kommer vara trogen Ordning & Reda de närmsta 20 aren!

6 kommentarer:

Sahra sa...

Vi har en familjekalender med fem kolumner. En för varje familjemedlem. Vi är rätt dåliga p att fylla i. Jag använder nästan uteslutande iPhonen eller s håller jag reda på det i huvudet. Kram

Martina sa...

Sahra-
Visste inte ens att det fanns nagot som en familjekalender!
Kram

Lotta sa...

Å, det är så fint med papperskalendrar. Jag vill också se namnsdagar, helgdagar och allt det där. Det var bland det bästa jag visste när jag var yngre, att skriva i min kalender.

Stor kram!
Lotta

Martina sa...

Lotta-
Jag älskar det fortfarande!
Kramar

Sis sa...

Jag saknar min kalender lite speciellt med att skriva in födelsedagar och sånt men det får bara inte plats i skötväskan! Kanske köper mig en när jag börjar jobba igen.... och ja eftersom det typ är snaaaart så kanske det blir en snart!

Martina sa...

Sis-
Jag förstar verkligen att du saknar det. Men du, en almanacka kanske inte maste fa plats i en skötväska?!
Kram