måndag 14 januari 2013

GIADAS ALFREDO


När det är regnigt och gratt pa Rivieran sa far vi en väldigt fuktig och ra luft som tränger rakt in kroppen. Idag är en sadan dag och jag har känt mig kall och frusen hela dagen. Förutom när jag var och tränade förstas.

Sadana här dagar blir det extra manga koppar te och kaffe och inte är man direkt sugen pa en sallad eller nagot annat kallskuret till middag. Soppa är ju i och för sig värmande, men idag längtar jag efter pasta. Jag tänkte göra ett recept som jag sag pa var matkanal härom dagen och jag blev riktigt sugen pa, Giada De Laurentiis "Fettuccine Alfredo". Det verkar hur enkelt som helst att göra med sag riktigt gott ut! Här kan ni kika in pa Giadas hemsida och här hittar ni receptet pa Alfredon.


Bada bilder lanade fran google.

4 kommentarer:

Liz sa...

Tank - great minds think alike..eller nastan iallafall. Men det roliga ar att jag har boken Giada's Everyday Pasta, och den ar jattebra. Hon ar absolut min favorit nar det galler Food Network chefs och jag tycker hon ar sa otroligt sympatisk och sa vacker! Alla recept ar latta att gora och man behover inte ha tusen olika kryddor och ingredienser och hon har ofta barnvanliga ratter..

Sen kan man ju undra om hon verkligen ater alla dessa ratter med alla dessa kolhydrater nar hon haller sig sa smal!? Haha..

Det som kandes lite extra roligt ar att jag bara i forra veckan tog fram boken ur hyllan och stallde upp den i mitt kok, brukar stalla upp olika kokbocker pa ett kokboks stand for att fa lite inspiration och for att paminna mig sjalv om alla dessa kokbocker som vi har - men tittar i alldeles for lite.

Boken ar jattefin, otroligt fina bilder och det ar viktigt for mig kanske speciellt nar det galler kokbocker. Utan bilder eller trakiga bilder - ingen inspiration. Jag vill se hur det "ska" se ut for att kanna om jag vill laga det! Det ar stor och bra och tydlig text vilket gor det overskadeligt nar man star dar och har handerna kladdiga och man snabbt maste kika efter nagot. Hon har aven andra bocker och en som jag ar sugen pa ar "Giada's Family Dinners".

Lycka till med pastan!
Kram

Lotta i USA sa...

Så gott! Jag kan få pastacraving, och då är det bara det som gäller.

Det är grått här i dag med, och jag är sjuk! Bummer. Har tyvärr inte varit hungrig sedan igår vid lunch men nu när jag läste det här blev jag lite sugen ;)

KRAM!

Martina sa...

Liz-
Nej, vad kul!!!
Men det är ju, konstigt nog, ofta som vi gör, köper eller tänker pa samma saker vid nästan samma tillfälle!

Jag maste erkänna att jag inte känner till Giada särskilt bra egentligen. Jag har bara sett henne lite da och da pa var matkanal pa TV, men inte sa mycket mer.

Men sist när jag sa henne och hon gjorde Fettuccine Alfredo sa blev jag saaa sugen pa att testa det receptet. Det blev jättegott!

Jag undrar ocksa hur hon kan vara sa himla smal när hon lagar sa mycket pastarätter?!

Enkla recept, fa ingredienser, fina bilder, stor text...kanske ska ta och skaffa nagon av hennes kokböcker.

Kramar

Martina sa...

Lotta-
Nej, är du sjuk. Jag hoppas att du kryar pa dig snart igen och att du far tillbaka aptiten igen.
Jag har ofta pastacravings. Jag skulle kunna leva pa bara pasta!
Kramar