tisdag 8 januari 2013

SJUKSTUGA OCH TANDSTÄLLNING


Här hemma är det lite si och sa med formen just nu.

Emma är lite förkyld och allmänt trött och hängig och S har feber och dragit pa sig nagot influensaliknande och mar inte alls bra. Han akte till och med hem fran jobbet vid lunchtid och var hemma resten av eftermiddagen vilket ALDRIG har hänt tidigare! Sa han mar verkligen inte bra.

Bianca är dock inte sjuk, men hon har ont i tänderna i kväll. Anledningen är att hon i eftermiddag var hos orthodontisten (eller tandteknikern eller vad det nu kan heta pa svenska?!) och fick sin tandställning. Eller delar av tandställningen. För de installerar inte hela tandställningen pa en gang utan tar det i tva etapper sa att hon ska hinna vänja sig lite. Nästa etapp blir om nagra veckor.

Själva installeringen av tandställningen gick relativt fort och Bianca var väldigt duktig. Men däremot sa har hon, som sagt, ganska sa ont i kväll. Detta är ju helt normalt under den tiden som tänderna "vänjer" sig vid tandställningen och man far nog räkna med en 3-4 dagar innan det känns bättre igen.


Sa i kväll var det inte tal om nagon gourmetmiddag här hemma med tva som knappt ville ha nagot och en som bara kunde äta lättuggad mat. Potatismos och finhackad, nästan mixad, skinka fick det bli!

Det är ju tur att "nagon" är frisk och kan halla ställningarna här hemma..!

6 kommentarer:

Lotta sa...

Eller hur ;)

Ja, vi har haft samma läge. Efter tandställningar och så. Det blir som tur var bättre :-)

Hoppas alla kryar på sig!

KRAM

eastcoastmom sa...

Tandställning är tufft just när den fixas varje månad eller så, en dag eller två. Man får tänka på att resultatet blir bra på lång sikt...

Miss Marie sa...

Jobbig tid nu när det går så mycket sjukdomar! Vi alla tre är lite småförkylda men äntligen på bättringsvägen!

Har också haft tandställning så vet hur det känns. Men resultatet blir ju bra! :)

Martina sa...

Lotta-
Tack!
Ja, som sagt, det blir ju bättre som tur är!
Kramar


Eastcoastmom-
Ja, var 6:e vecka ska den dras at sa da blir det ju nagra dagar med ont igen. Det är inte mycket som ska korrigeras egentligen, men det är ju lika bra att fa det gjort nu medan ungefär hälften (om inte fler) av alla kompisar har tandställning.
Kramar


Miss Marie-
Ja här är det manga som har maginfluensa och/eller vanlig influensa... vore skönt om vi slapp det!
Kramar

Liz sa...

Hoppas verkligen att Bianca inte har sa ont idag och att det ar "varst" denna gang sa att hon inte behover ha sa ont varje gang.
Hoppas ocksa att S mar battre och att ni andra slipper bli sjuka.
Stor kram och en extra till Bianca!

Martina sa...

Liz-
Tyvärr tar det nog en 3-4 dagar innan det känns bättre igen och sa kommer det att vara var 6:e vecka da de drar till tandställningen. Men vill man vara fin sa far man lida pin...! Jag har handlat hem en massa "mjuk" mat som vitt formbröd, fruktpuréer, yoghurt...
Jo, det är väl nagot bättre med S idag. Ja, jag haller tummarna för att vi slipper bli sjuka.
Stora kramar