torsdag 24 januari 2013

DAGENS ENERGIKICK




En god och snabb energikick kan vara behövlig ibland. 

Da är det inte sa dumt med en smoothie. Bada mina tjejer gillar den här smoothisen som jag gör pa vaniljyoghurt, frysta blabär, frysta hallon, lite florsocker och sa lite mjölk och apelsinjuice för att den ska bli lite lösare i konsistensen.

Enkel, nyttig (minus florsockret da) och framför allt jättegod!

7 kommentarer:

Sahra sa...

Skulle inte kunna dricka smoothie nu när det är så kallt, men älskar smoothie på sommaren. Mättande och gott

Annika sa...

Jag fixar inte smoothies. Vet inte vad är med mig, men jag tycker inte det är speciellt gott.
Trist nog.
För de kan ju verkligen görs nyttiga.

Martina sa...

Sahra-
Vi har ju inte riktigt lika kallt som ni sa för mig funkar det bra!
Kram

Annika-
Fruktsmoothies tycker jag är supergott, däremot sana där "gröna" med grönsaker och frön tycker jag verkar lite läskiga. Men det kanske är gott det med? Har aldrig vaga testa ens.
Kram

Miss Marie sa...

Åh, jag har kollat på de där muggarna på Starbucks. Får nästan slå till på två såna åt mig o Alfred, vi dricker ju smoothie varje dag! :)

Martina sa...

Miss Marie-
Dom är fina! Jag tror att jag köpte dem pa Arlanda nagon gang under förra aret.
Kram

Liz sa...

Gott! Du gor dom ungefar som jag gor later det som. Brukar precis som du gora mina med vaniljyoghurt, hallon och blabar, och apelsinjuice/applejuice eller berry juice - vad jag har hemma..Har dock oftast farska bar och slanger da i lite isbitar i krossen. Florsocker och mjolk har jag aldrig provat, maste jag testa, har ibland (beroende pa vilken juice man har antar jag) behovt sota lite och har da haft i lite honung. Florsocker har jag dock en hel pase av i skafferiet som jag sa fruktansvart sallan anvander sa det var ett bra tips, det maste jag prova.

Har har jag ocksa aldrig "vagat" mig pa smooties med spinat eller liknande, ar lite radd for att waste (?) alla bar och sa blanda i nagot som gor det osmakligt..

Far val prova en liten sats nagon gang och kolla upp lite recept innan. For nyttigt ar det ju och ett enkelt och snabbt satt att fa i sig frukt och gront.

Kram

Martina sa...

Liz-
Färska bär kanske är ännu godare, men jag har oftast djupfrysta för att det är sa praktiskt att alltid ha hemma. Och eftersom jag har djupfrysta bär sa tycker jag att det blir för kallt och isigt med extra isbitar.

Florsocker har jag i för att söta bara lite grann, men det gar väl säkert lika bra med vanligt socker, honung (fast det gillar inte vi)...

Mjölk använder jag för att det ska bli lösare konsistens och för att jag inte bara vill använda juice för att jag da tycker att det tar över i smaken lite för mycket.

Testar du nagot gott "grönt " recept sa maste du dela med dig!
Kramar