lördag 6 oktober 2012

EGENTID MED MAMMA


Efter att ha ägnat förmiddagen at läxor och andra masten sa var det sedan tid för träning och shopping. Efter att ha skjutsat Emma och hennes kompisar till Pom Pom Girl-träningen sa akte jag och Bianca vidare till Cap3000 för lite shopping.

Men det var lördag vilket betyder MYCKET folk och det ma vara oktober men det var sa VARMT (upp mot 30 grader) och det var INTE mycket vi hade att hurra för i butikerna. 

Eller, jag tror att problemet är att Bianca är lite mitt emellan just nu. Inte längre barn. Manga av de märken som jag alltid köpte till henne förr är nu alldeles för barnsliga och passar inte alls hennes stil längre. Och förutom alla "barnmärken" sa finns ju alla andra märken. Men oftast är det för "vuxna" och fortfarande för "seriösa" märken. Exempel, Mango, Esprit, Kookaï...

Faktum är att det är väldigt daligt med kläder för "nästan tonaringar" och unga tonaringar. Det saknas! Även märken som har kläder för alla som till exempel HM som har väldigt mycket för kvinnor, mycket för barn, en hel del för herrar har väldigt lite för unga tonaringar. En marknad med stora möjligheter?!

Efter ett tag var det dags för paus och hämta nya krafter sa jag och Bianca testade ett ställe som har frozen yohurt. Väldigt gott!



Till slut hittade vi i alla fall tva höstplagg till Bianca, en langärmad T-shirt och en tjock och gosig väst. Men med de temperaturerna som vi fortfarande har här sa dröjer det nog ett tag innan Bianca kommer att fa användning av dem.


Men vi gav inte upp där utan for vidare till Villeneuve-Loubet där vi plöjde igenom ett antal butiker utan nagon som helst lycka. Svettiga och trötta gjorde vi trots allt ett sista försök och akte till gallerian Lingostière där Carrefour ligger och där hittade vi skorna som Bianca absolut ville ha! Det ser ut som vanliga gympaskor men det är som en slags klack eller upphöjning inne i skorna. Väldigt märkligt. Men väldigt inne. Tydligen.


Jag och Bianca hade en mysig eftermiddag bara vi tva tillsammans. Det är inte sa ofta vi har möjlighet till sadana här stunder pa tu man hand sa därför är det extra mysigt när det väl blir av.

Sen pa kvällen tyckte Emma att det var dags för hennes "mamma-och-jag-mysstund" sa jag lovade henne att vi skulle ligga pa sängen och titta pa "Danse avec les Stars" (Dancing with Stars), jag har faktiskt aldrig sett det tidigare, tillsammans. Sa sa blev det, jag och Emma pa sängen framför alla dansande stjärnor. Eller, vi hann bara se tva stycken innan Emma var trött och ville ga och lägga sig. Men det var mysigt i alla fall!

3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Låter jättemysigt men trist att det var så svårt att hitta något. när jag själv var ung (typ nästan tonåring och nyligen sådan, hade ju H&M massor med kläder för just den åldersgruppen. Typ 13-17 eller så. Jag handlade nog det mesta där då tror jag. Men kanske har de slutat med det nu då???
Bra att ni iallafall hittade några saker.
Kram!!

Mam sa...

Så mysigt med mamma dottertid och så tuffa saker ni hittade trots allt och värmen. Även filmtid med Emsan på kvällen.
Kramar från mam

Martina sa...

Saltistjejen-
Visst HM har en hel del även för tonaringar men den HM som vi har i närheten är väl kanske inte den största och mest välsorterade, i alla fall inte vad gäller tonarssidan. Sen beror det ju ocksa pa olika kollektioner, men just nu fanns det ingenting intressant alls.
Kramar

Mam-
Ja vi hade en jättemysig dag!
Kramar