lördag 27 oktober 2012

HÖSTLOV


Sa var det äntligen dags för höstlov!

Visserligen har det bara gatt knappt tva manader sedan barnen i Frankrike hade sommarlov, men det har, som alltid här, varit tva väldigt intensiva manader. Det märks och känns att barnen blir större och större och därmed far mer och mer komplicerade läxor och att det är ett högt tempo i skolan. Det gar inte en dag utan läxor och med redan langa skoldagar blir det inte mycket tid över för annat.

Tidiga morgnar, langa dagar och oftast sena kvällar i detta höga tempo gör att det redan efter tva manader känns och alla börjar bli väldigt trötta. Sa det är ingen överdrift med att säga att det ska bli väldigt skönt med höstlov nu. Bade för barnen. Och för mig.

Bild fran förra arets höstlov.
Emma och Bianca cyklar bland höstlöven i Sverige.

Förr var ju alltid höstlovet 10 dagar langt, men nu har alltsa Monsieur le Président bestämt att det ska förlängas till 2 veckor. Försöker han fanga väljare hos de unga kan man ju undra?

Anyway, vi tackar och tar emot, och en sak som är säker det är att vi verkligen kommer att njuta av ledigheten!

Fast helt ledigt blir det naturligtvis inte. Det här är Frankrike och här far barnen läxor även över loven. Alltid. Fragan är bara hur pass mycket. Emma verkar klara sig ganska bra, men Bianca har en hel bok att läsa och analysera, tva stora prov redan andra dagen efter lovet och sa "vanliga" läxor förstas.


Sa ledigt och ledigt....

Men läxor eller inte, en sak är i alla fall säker och det är att vi ska njuta och ha det jättemysigt under höstlovet.

2 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vad skönt med hela två veckors ledighet! Jag tror det kan vara jättebra såhär när mörkret börjar komma mer och mer.
Kram!

Martina sa...

Saltistjejen-
Ja, det är verkligen skönt och mer än behövligt för både mig och barnen efter två otroligt intensiva månader i skolan! Och som sagt, nu börjar ju den mörka och jobbiga årstiden dessutom.
Kramar