fredag 19 oktober 2012

FLASHBACK FRIDAY


Dagens flashback blir fran april 2008 da vi var och besökte vara kära vänner i Belgien.

Det var gratt, regnigt och kallt men vi hade det fantastiskt trevligt och var framför allt glada att umgas med vara vänner som vi tyvärr inte kan träffa sa ofta som vi hade önskat. Vi at och drack gott, akte runt och turistade en hel del och smed härliga semesterplaner tillsammans!

Runt omkring där vara vänner bor, i "La Louvière" som ligger i  södra Belgien, finns det manga och langa kanaler och slussar som vi tittade pa.
En dag akte vi till ett stort lekland i Mons där alla barnen lekte och hade det jättekul. Vara vänner har barn (Maéva och Laoro) som är precis lika gamla som Emma och Bianca och de har känt varandra sen de nästan var nyfödda. Längst ner till höger är en bild fran da Maéva, Bianca, Julie (kusin till Maéva och Laoro) och Emma badar av sig all krigsmalning de fatt pa leklandet. Vattnet blev nagot skitigt... men kul hade de!
 
En dag tog vi taget och akte till Bruges (Brygge) som ligger i norra Belgien nästan vid havet. Bruges är en 2000 ar gammal stad med en mängd kanaler. Väldigt charmig och vacker stad men fy sa kallt och ratt det var när vi var där. Men, vi trotsade vädret och turistade pa sa mycket vi bara orkade; vi akte bade hästdroska och kanalbat.
 


En annan dag besökte vi även huvudstaden Bryssel där vi bland annat sag kända Atomium bade pa riktigt och gjord i choklad!



Naturligtvis missade vi inte heller den kända och vackra "Grand Place" mitt i Bryssel.

 
Lilla Emma som skulle fylla 6 ar bara nagon vecka senare.

4 kommentarer:

Sahra sa...

Vilken fin bild på Emma.
Jag vill gärna åka till Brygge. Julmarknad skulle vara mysigt. Bara att klä sig ordentligt.
Ha en fin helg

Martina sa...

Sahra-
Tack.
Julmarknad i Brygge har jag inte hört talas om men däremot pratas det varje december om den i Strasbourg. Den ska tydligen vara jättefin. Men kall.
Kramar

Lotta sa...

Wunderbar bilder, och den på Emma är fantastisk fin! Å vad söt hon är.

Var i Bryssel för åtta år sedan...så fint det är!

Ha en fin helg!

Kram
Lotta

Martina sa...

Lotta-
Tack!
Ja bade Bryssel och Brygge är fina charmiga städer!
Ha en bra helg du med.
Kramar