tisdag 3 september 2013

EMMAS SKOLSTART I COLLEGE


Så var då sommarlovet över. Och i morse drog det nya läsåret igång med skolstart för alla nya elever i collège (högstadiet), däribland Emma.

Min lilla prinsessa började idag i högstadiet

Ofattbart. Vart tog tiden vägen?!

Det var glad i hågen och inte det minsta nervös som Emma steg upp tidigt i morse, gjorde sig i ordning och for iväg till sin nya skola!



På skolgården blev det många kära återseenden med alla gamla kompisar. Och Emma hamnade i klass 6E7 (det finns 9 klasser av varje årskurs på skolan) tillsammans med en tjej och två killar från sin gamla klass.

Utsikten från skolan är helt okej.

Emma var inte helt nöjd med att mamma sprang omkring och fotade på skolgården. Men jag hade i alla fall bara tagit med mig en liten kompaktkamera istället för min stora Canon.

Första skoldagen får man vara med och äta lunch tillsammans med barnen i matsalen om man vill. Så vi var ett helt gäng mammor som smakade på skollunchen idag. Trevligt. Jag tror att vi hade det ännu roligare än barnen och framför allt var vi mer odisciplinerade! 

 Skolan och skolgården som rymmer över 1000 elever är stor!


Tyvärr finns det bara små skåp på skolan och dessutom så finns det långt ifrån tillräckligt många, därför är det bara eleverna i den lägsta årskursen som har förmånen att få ett skåp.


Nu är det ledig eftermiddag för Emma som skyndade ner till poolen med en kompis för att svalka sig lite. Själv ska jag ta tag i alla papper som måste läsas igenom och fyllas i. Alla vet vi ju hur tung den franska administrationen är. Tillåtelser av fotograferingar, anmälningar till skolmatsalen, godkännande av regler, personliga uppgifter, kontaktpersoner, tillåtelser för att få lämna skolområdet... allt som möjligtvis kan signeras ska signeras!

Och lite senare måste jag tillbaka till skolan för årets första informationsmöte.

I morgon är det skolstart för Bianca, medan Emma har en ledig dag. Och sen på torsdag drar den riktiga vardagen med ordinarie scheman igång.

Förutom vädret som fortfarande är soligt och väldigt varmt, känns sommaren redan långt borta.

4 kommentarer:

Channal sa...

Spännande o roligt!! Ett stort steg i utvecklingen! Jättestor skola med vackert läge.

Haha förstår Emma tycker att det blir lite pinsamt!

KRAM Anna

Martina sa...

Channal-
Ja det är ett stort steg när minstingen börjar högstadiet!
Kramar

Mam sa...

Så kul att du lagt upp så mycket kring starten. Vad stor skolan är, det ser man inte från vägen när vi hämtat Bi. Puss och kram!

Martina sa...

Mam-
Nej alla byggnader ligger ju ganska langt upp och syns inte fran vägen.
Kramar