måndag 30 september 2013

SVÄRMOR OCH BELLE-MAMAN PÅ SÖNDAGSLUNCH


Planen var att vi skulle åka upp till en vacker sjö igår. Men vädret ville annorlunda. Grått, grått, grått, blixtar och dunder och stundvis störtregn gjorde att vi tyckte det var mysigare att stanna hemma i stället.

Belle-maman kom över och vi överdrev det här med söndagslunch. Vi kan ju säga så här, ingen behövde gå hungrig från matbordet.


Inga fjuttbakelser.

Emma var den enda som var pigg och full av energi efter lunchen medan vi andra befann oss i matkoma. 

Emma trotsade regnet och var ute på terassen och lekte tills hon höll på att blåsa bort. Då kom hon in och gav farmor lektioner i engelska och försökte lära mormor lite franska.

Kommunikationen mellan svärmödrarna går ju annars lite sådär.

På seneftermiddagen klarnade det upp och vi fick äntligen tillbaka vår blåa himmel igen. Då tog jag och mamma en skön promenad längs havet för att försöka smälta maten lite.








5 kommentarer:

Annika sa...

OJ vilken brunch!!
Tänk att få ta del av den. JA TACK!!
Underbart.
Ja, kan tro att det är lite knackigt i konversationen mellan de bägge svärmödrarna.
TUR att det finns många som kan översätta.
Bor din svärmor i Nice? Träffas ni ofta?
Kramar!

Channal sa...

Vilken efterrätt!! GOTT!

Fina de är... tjusiga damer!

Älskar dina bilder och snart är jag där. Om jag får någon tid över hör jag av mig. Men det kommer bli intensiva dagar. Vi åker hem redan på sön. fm. Skulle vara så kul o ses!

KRAM Anna

Martina sa...

Annika-
Du är välkommen!
Svärmor bor i Menton. Det är ju inte sa langt, men det blir ända inte att vi ses speciellt ofta.
Kramar

Channal-
Jag förstar att det är fullt program, det brukar bli sa. Men har du nagon tid över sa vore det jättekul om vi kunde ses!
Kramar

ExPIAtriate sa...

Det sag ljuvligt gott ut!
Sa trevligt att sammanfora mormor och farmor aven om det kanske ar svart med kommunikationen. Tur att tjejerna kan agera tolkar och aterigen, sa fantastiskt med sa manga sprak de kan beharska.
Harligt med aska och regn (sager jag som inte sett en regndroppe sen I varas!) men skont att ni fick solen tillbaka ocksa!
Kram!

Martina sa...

Expiatriate wife-
Ja det är verkligen synd att dom inte kan kommunicera bättre för de hade kunnat ha mycket kul tillsammans! Men de och vi gör sa gott det gar och det blir ju trevligt ända.
Nej det är klart att du inte den rätta personen för att klaga över regn inför... Men nu börjar ni kanske fa lite behagligare temperaturer i alla fall?!
Kramar