onsdag 4 september 2013

SKOLSTART FÖR BIANCA


Idag var det Biancas tur att börja skolan igen. I år gör hon sitt 11:e skolår! Vilket även är det tredje och näst sista året (om allt går som det ska) i collège. Sen blir det dags för gymnasiet och en ny skola.

Som jag berättade tidigare om här så har Bianca blivit antagen i en specialklass i år, "la Classe Européenne" där hon kommer att läsa och fördjupa sig extra mycket i det spanska språket och den spanska kulturen. Det innebär att hon har ett extra späckat schema och fler timmar i veckan än de vanliga eleverna. Men Bianca är jätteglad och motiverad för att börja lära sig spanska och över att ha kommit in i den här specialklassen, det är bara att hoppas på att det ska gå bra även om hon naturligtvis förstår att det kommer att innebära extra mycket jobb.

Första skoldagen var dock inte speciellt jobbig då det bara var tre timmars informationsmöte tillsammans med klassens huvudlärare.

Men i morgon drar allvaret igång på riktigt då alla elever börjar följa ordinarie scheman.

Och på tal om scheman, så har jag ägnat en stor del av dagen åt att planera och organisera alla hämtningar och lämningar tillsammans med andra föräldrar. Det är en helt galen organisation! Men samtidigt väldigt skönt att vi är flera som kan hjälpas åt.





3 kommentarer:

Mam sa...

Såå glad Bi är och vad fina kort du tagit på henne kanon. Puss

Martina sa...

Mam-
Det blev inga kort med bada tillsammans i ar!
Kramar

Channal sa...

Wow vilken vacker skoltjej!! Härliga bilder!!

KRAM Anna