tisdag 9 oktober 2012

CHECK UP


I morgon ska bilen in pa obligatorisk service för en total check-up. Det borde inte vara nagot speciellt mer än skärmen för gps-en och all annan information som har börjat leva sitt egna liv lite grann. De säger att de borde hinna bli färdiga under dagen, men med min erfarenhet vad gäller inlämning av bilar sa tar det alltid mycket längre tid. Sa vi far väl se när jag far tillbaka bilen nästa gang?!


Det är inte bara bilen som behöver en total check-up... Idag var jag hos läkaren som skrev upp en hel lista pa allt som maste analyseras pa mig; blodvärde, blodsocker, kolesterol, triglycerider, trombocyter, järn, sköldkörtel hormoner....


Nagot star inte riktigt rätt till med mig. Jag som alltid varit en extremt frusen person har helt plötsligt blivit väldigt varm och tycker jämt att det är varmt nu mera, mina vader är nästan jämt svullna nu för tiden och jag har gatt upp i vikt, trots att jag tränar flera ganger i veckan och jag äter som jag alltid har gjort. När läkaren kollade blodtrycket var det i och för sig normalt, men eftersom jag alltid har haft extremt lagt blodtryck (pa svimningsgränsen) sa är det ju högt för att vara mig. 

Det är ungefär dom symptomen jag har.

Vi far väl se vad analyserna kommer att visa. Själv tror jag nog att en stor bov i dramat är stress och en annan kan möjligtvis vara för mycket fett och socker i kosten.

4 kommentarer:

Miss Marie sa...

Aj då, låter inte kul! Skönt att doktorn tar det på allvar och kollar upp allt som det kan vara!

Sahra sa...

Har också helt plötsligt fått högt blodtryck. Jag svimmar väldigt lätt, så det blev en chock när jag upptäckte det.
Hur lång tid tar det innan du får något svar tror du? Alltid jobbigt att gå och vänta på provsvar tycker jag. Kram

Liz sa...

Vad skont att du kom ivag till din egen check up men aven att du fick bilen inbokad! Bra att dom kollar allt ordentligt, och aven om du sakert ligger mycket i att det ar stress som ligger bakom en hel del av symptomen ar det ju jatteviktigt att kolla upp.

Det var sa roligt att pratas vid igen haromdagen, sa valbehovligt! :) Stor kram vannen!!

Martina sa...

Miss Marie-
Ja absolut, hälsan är viktig sa det är bästa att kolla upp vad det kan vara!
Kramar

Sahra-
Ja det är första gangen som jag har normalt (högt för mig) blodtryck sa det är väl inte sa bra. Vi far väl se vad det kan vara. Jag var och tog blodproven i morse, ikväll far jag resultaten och sen maste jag tillbaka till läkaren sa att han kan tyda vad det kan vara och vad för medeciner jag eventuellt behöver.
Kramar

Liz-
Ja som sagt, det är ju viktigt att kolla upp vad det är, det kanske inte är nagot speciellt men man vet ju aldrig. Lika bra att vara helt säker sa att man kan göra nagonting at det i fall det behövs.

Ja det var som alltid jättemysigt att pratas vid hoppas det kan bli av snart igen!
Kramar