tisdag 28 januari 2014

PASSION, KÄRLEK, INTRIGER OCH FRÖKEN JULIE

Hon har snart varit på alla stora tidningars och magasins omslag, inte bara i Frankrike, men även i många andra länder. Trots det är det inte många som vet vilka filmer hon har medverkat i.

För ni visste väl att det är skådespeleri som hon sysslar med, fröken Julie? Det vill säga när hon inte umgås med Monsieur le Président förstås.


Frankrike kanske inte är ledande vad gäller politiken, men vad gäller passionen och intrigerna måste de väl vara världsbäst ändå?! Eller vad säger ni, Reinfeldt och Merkel?

Ja säga vad man vill om fransk politik, och gud vet att det finns mycket att säga om den... Men ett som är säkert i alla fall är att den handlar om så mycket mer än bara siffror, lagar och reformer.

Och det är definitivt långt ifrån slentrian och långtråkigt i Elyséepalatset, där kvinnorna har en betydligt kortare mandatperiod än presidenten. Och vad gäller det traditionella och konservativa så har det skakats om ordentligt bland de gamla stofilerna i den franska politikerkretsen under de senaste åren. Den snälla lilla potichefrun till första dam försvann med Bernadette Chirac och sen dess har vi fått se en helt annat typ av första dam. Komma och gå.

Cécilia som ville skiljas från Nicholas, top modellen/sångerskan Carla Bruni som blev den chicaste av première dames och som jämfördes med självaste Jackie Kennedy, sambon Valérie som ingen visste hur hon skulle placeras under statsresorna och så senast, mademoiselle Julie.

Och så får vi ju inte glömma episoden DSK (Dominique Strauss-Kahn) som togs på bar gärning med en städtant i NY och bytte Novotel mot Rikers Island 10 minuter innan han med största sannolikhet hade blivit vald till Frankrikes president.

Här får ni en resumé av det senaste avsnittet i det franska Dallas-inspirerade politiska dramat för er som missat det:

Så snart Valérie fick lämna sjukhuset tog hon sitt pick och pack, sa adieu till François, och drog till Indien med en väninna. Nu undrar alla oroligt; kommer Monsieur le Président klara att resa alldeles själv till Usa eller kommer fröken Julie att få följa med? Eller kommer vi att få se någon ny första-damen-kandidat? Vem vet, han kanske passar på att fråga självaste påven om råd under sitt statsbesök i Vatikanen?

To be continued.

14 kommentarer:

Liz sa...

Jag laser inga "skvallertidningar" fran Sverige eller nagon annanstans, sa tyvarr kan jag knappt namnen pa dessa personer. Lite kul ar det ju att det hander nagot i politiken, mycket intriger och annat...fast man tycker val att dom borde kunna fa ha sina privatliv lite ifred, sa ar det val sa att dom borde vara medvetna om att det inte blir sa...:)

Hade trott att jag skulle hinna prata med dig i dag pa formiddagen, men forhoppningsvis kan vi ta igen det imorgon eller senare i veckan, nu ar vi pa vag ut!
Stora kramar!!

Sahra sa...

Älskar Carla Bruni. Hon är cool. Megavacker med megamusikkarriär. Like her. Ensamstående morsa i många år. Pippat/pippar? med vem hon vill. Cool.
Nä. Tråkigt är det inte i det där palatset inte.

Katta sa...

Jag förstår att dessa stories är på första sidan, det intresserar många och säljer säkert bra. Jag är inte så insatt, ser det efter alla ut jag vet inget om veandsårenm som är kändis här hemma.Kram

Martina sa...

Liz-
Fast alla dessa "intriger" har ju varit heta nyheter inte bara i skvallerpress utan även i alla nyhetssändningar och även i alla seriösa dagstidningar. Dock saklart mycket mer hos oss och i Europa än hos er. Förutom DSK episoden som hände i NY förstas.
Som sagt, det händer en hel del här... Visst borde väl detta tillhöra privatlivet, men i dagens läge finns det väl inga offentliga personer som verkligen kan ha ett privat privatliv?!

Hör av dig när du hinner vännen.
Stora kramar

Martina sa...

Sahra-
Nä trakigt är det verkligen inte! Jag gillar bade Carla och Cécilia.
Kramar

Katta-
Ja idag är det svart att dra gränsen mellan det privata och det offentliga och när det dessutom säljer bra sa finns det inga skrupler kvar.
Kramar

Miss Marie sa...

Hi hi, älskar din sammanfattning! :)

Channal sa...

Det är sexigt att bli president! Kvinnorna blir som galna... om han hade varit en kommunpolitiker i någon tråkig ort hade hon nog inte sett honom. Spännande!

KRAM Anna

Marina sa...

Inte många kända namn i min värld där inte...!

Charlie sa ... sa...

Mon dieu!

Fransk politik är som ett grekiskt drama ;)

To be continued indeed!!

KRAM

Martina sa...

Miss Marie-
Inte sa lätt att hänga med i varje episod, eller hur?!
Kramar

Channal-
Jo kanske det. Men alltsa sexigt och François Hollande i samma mening det är en omöjlighet. President eller inte.
Kramar

Marina-
Du har bott för langt bort för länge!!
Kramar

Lotta-
Mais oui!!
Kramar

ExPIAtriate sa...

Det slar I alla fall svenska politiken med hastlangder, kan inte ens forestalla mig Reinfeldt I nagot liknande drama, kanske det skulle spada pa intresset hahaha! Det gick nagot rykte att det hela var ett PR trick for att "sexa upp" presidentens image men det var nog bara ett rykte...
Kram!

Martina sa...

Expiatriate wife-
Det gar väldigt manga rykten... men det här är nog ganska säkert att det är mer än bara ett rykte.
Sexa upp presidentens image... wow, da far dom nog jobba ordentligt.
Kramar

Annika sa...

Men visst är det sexigt med presidenter, och jag kan förstår det. TILL viss del.
Se bara på Monica L och en viss Bill C.
Sure, I get it. TOTALLY!!
Makt är sexigt.
Period.
Sen att det är som ett bättre grekiskt drama hos er är ju en sak, haha!!
Carla Bruni tycker jag också är ubersnygg och så cool.
Ja,., to be continued…
Kram!!

Martina sa...

Annika-
Ja jo visst är det väl sa. Till viss del. Men det finns ju ända en gräns. Och som sagt, sexigt och François Hollande i samma mening funkar INTE!
Kramar