torsdag 9 januari 2014

SO CHIC!

Fransyskor är ju kända för att vara både feminina, stylish och chica, inte bara till fest utan även till vardags. Huruvida fransyskorna är elegantare än några andra kvinnor är väl upp till var och en att bedöma, för vad som är "snyggt" eller inte är ju en smaksak som varierar från person till person.

Men en sak är i alla fall säker, jag har aldrig sett varken någon fransman eller fransyska gå omkring i Foppa-tofflor och onesize eller zipperall (eller vad det nu heter) overaller ute på stan!

Den franska chica stilen innebär inte bara att man klär och piffar upp sig själv utan även sina barn, man ser många bebisar i söta headbands, smycken och söta skor långt innan det att barnen har tagit sina första steg, hundar ser man ofta i olika söta (?!) utsyrslar och nu börjar folk till och med piffa upp sina bilar!



Har ni någonsin sett en bil med ögonfransar förut?! Kanske lite svårt att se, men titta på den översta bilden upp till vänster så ser man bra att det verkligen är "riktiga" ögonfransar! Only in France?!

8 kommentarer:

Liz sa...

Kan nog utan tvekan saga att fransyskor ar kladda mycket stiligare an normal personen har i USA. Fast det ar ju otroligt olika pa vart man ar givetvis. Som overallt..I Stockholm ser man ju sakert fler valkladda an i en smastad..Hur anser du som dock anda ar mycket i Stockholm att deras stil ar jamforelse mot din/fransyskornas?

Haha, jag sag faktiskt en liten rosa cab "smyckad" med ogonfransar nar vi var i San Diego i hostas!

Lite for mycket for min smak...

Stor kram!!

Sahra sa...

Haha. Underbar

Martina sa...

Liz-
Jag tycker det var väldigt sött med ögonfransar pa den lilla bla bilen, men själv skulle jag aldrig bry mig om att utsmycka min egen bil. Hur bilen ser ut är verkligen ingen prioritering för mig.

Hmm... svar fraga. Det är verkligen olika stilar pa stockholmare jämfört med fransmännen/fransyskorna. Här nere tycker jag man kan se direkt pa folk om de är fran Sverige, men svart att förklara exakt vad det är som gör det.
Alltsa svenskar/stockholmare har en helt annan stil, kanske mer "praktiskt" och "basic" om man nu ska försöka förklara den. Men det behöver absolut inte betyda att den inte är snygg.
Fransyskor är nog mer "koketta" och "utsmyckade". Sa svart att förklara! Definitivt mer kvinnliga. Ibland väldigt mycket chicare, men inte alltid.

Sa svart att förklara och "ta pa". Och sen sa är ju smaken olika. Men visst här nere ser man väl inte lika manga som gar omkring i fotriktiga skor och som använder fleetröjan som jacka.

Stor kram till dig


Sahra-
Eller hur?!

Gabriella Kruger sa...

Här är befolkningen allt annat än chica! Här är det för det mesta flip flops för hela slanten. Men rätt skönt ändå kan jag tycka. Och mode och märkeskläder är inte heller en stor sak här vilket är JÄTTE skönt.
Däremot har vi bilar med ögonfransar och även sett en med pussmun.

Marina sa...

Sådärja, bra att jag fick en påminnelse om varför jag absolut inte ska bosätta mig i Frankrike ;)

Martina sa...

Familjen Kruger-
Haha, bil med pussmun!! Det vill jag se en bild pa!
Kramar

Marina-
Haha, pa grund av den chica stilen eller ögonfransarna pa bilen?! Eller bade och kanske?!
Kramar

Annika sa...

Tycker nog att fransmän och italienare är så tjusiga och eleganta jämför med andra.
Helt otroligt så tjusiga de är. Jag beundrar den stilen!!
I Sthlm är ju alla snygga, men alla ser ju LIKADANA UT!!!
Skrämmande hur lika det är hemma. Iaf i Sthlm.
Det syns att det är sådan kvalitet hos er. Jag menar, my GOOOD!!!!
På kläder, skor, väskor. ALLT!!!
Chica o fina, ingen myt!!
Här är det mer "HEJ jag skiter i vad jag har på mig", fniss!!
Det både retar mig, och det är väldigt befriande också. Landet är så stort att trender inte får fäste som i ett litet land. Alla kör sitt eget race, både i kläder och inredning.
Man kan se allt från folk i mjukisbraller och foppadojor till tjusigt uppklädda.
Kul inlägg!!
Ja, jag har sett bil med ögonfransar här också, och plutmun. Blir glad av såsdant.
Kram!!

Martina sa...

Annika-
Italienare är väldigt chica ocksa! Verkligen. Mycket snygg stil!
Ja men det har du rätt i, det är en väldigt enformig och lika stil som manga har i Stockholm. Har inte riktigt tänkt pa det innan, men nu när du säger det.

Ja bade i Frankrike och Italien är inte bara kläderna utan även skor, väskor accessoirer väldigt viktiga. Men det är kanske inte sa konstigt, det är ju trots allt världens tva största modeländer!

Jag älskar kläder och "fashion" även om jag är langt ifran att ga omkring i höga klackar och designerkläder varje dag. Men jag skulle heller aldrig ga omkring i foppatofflor och mjukisbrallor pa stan.

Men att dekorera min bil är nagot som jag skiter totalt i. Däremot skulle jag gärna vilja se en bil med plutmun!!!
Kramar