onsdag 20 maj 2009

KALAS TREDJE GANGEN GILLT!


Onsdag, barnens lediga dag här i Frankrike. Men med ledig, betyder inte det att man inte har nagonting att göra eller att man bara är hemma och latar sig.

Jag skjutsade barnen till tennisen (10.00-12.00) och gympade under den tiden. S, som var ledig idag, akte ner till stan för att göra nagra ärenden. Efter det akte han hem och gjorde i ordning vara lunchmackor och sen kom han ner till tennisen för att titta pa tjejernas träning. Efter tennisen akte vi hem och bytte snabbt om och hämtade allt till kalaset; tartor, godispasar, lite leksaker, mm. Vi at vara lunchmackor i parken innan kalaset började, för att vara säker pa att fa ett av borden i parken.

Klockan 14.00-17.00 var det alltsa Emmas kalas, igen, den här gangen tillsammans med hennes kompisar. Drygt 10 kompisar och nagra föräldrar och syskon kom och hade roligt tillsammans. Emma fick manga jättefina presenter och alla fick vi oss nog en ordentlig sockerchock idag. Mycket av tartorna och godiset blev dock över, sa vi var "tvunga att offra oss" och försöka äta upp resterna av det ikväll, sa nu har vi definitivt exploderat sockerhalten för ett bra tag!


Glada Emma med sin nya outfit för dagen till ära; T-shirt och shorts fran Lacoste som hon fick fran pappa igar kväll!




Bästisarna
Ja, nu har Emma fatt fira sin födelsedag "i dagarna tre" sa nu far det nog räcka för den här gangen! Inga mer kalas nu pa ett tag.....eller, tills nästa lördag rättare sagt. För da är det Bianca som tjuvstartar med att fira sin födelsedag här hemma tillsammans med tva tjejkompisar. Bianca fyller ju ar den 22 juli, det vill säga mitt i sommarlovet när de flesta är bortresta (som vi), och alla sommarbarn vet ju hur knepigt det är att ha kalas da!

Officiellt har ju inte sommaren börjat ännu, men fran och med den här veckan känns det faktiskt som om den har det! Temperaturen börjar sakta men säkert (hoppas vi) krypa upp mot 25, 26, 27 ja till och med 28 grader nu! Pa kvällarna har man fönstrena öppna längre och längre och vi har nu till och med tagit bort vart duntäcke fran sängen. S tog med barnen ner till poolen efter kalaset och badade i nästan en timme, mellan 17.45-18.45. Härligt! Just nu är egentligen den bästa tiden, da värmen just börjat komma och man vet att man har hela langa (beroende pa var man bor) sommaren att se fram emot!

Inga kommentarer: