måndag 23 december 2013

DAN FÖRE DAN


Som alltid blir den 23 december en dag då man har många punkter att bocka av på listan. Och oftast är de många fler än vad man tror...

Jag och Emma åkte iväg för sista-minuten-shopping det första vi gjorde i morse. Och vi var inte de enda... Det var flera kilometers bilkö för att ens komma fram till köpcentrat.

Men vi fann "Winter wonder land" så det var det väl värt!

Så gulligt!

Sista-minuten-julklappar...

choklad?

eller en bil kanske?!

Ingen tvekan om vad fransmännen har på julbordet i alla fall. Ostron, champagne, gåslever och choklad står staplade både på höjden och bredden i alla matvaruaffärer just nu. Och så även i vårt kylskåp!


Total anarki och "imorgon-blir-det-shutdown-av-alla-matvaruaffärer-på-obestämd-tid" beskriver stämningen som rådde inne på Carrefour i förmiddags.

Men mitt i trängseln lyckades jag äntligen hitta polkagrisstänger! Sort of.

På eftermiddagen gjorde tjejerna lite julgodis. Marshmallows doppade i choklad och diverse strössel. Garanterad sockerbomb. Men typ det enda julgodiset som inte måste innehålla sirap. Sirap finns nog inte ens i den franska ordlistan så att hitta det i en affär är lika svårt som att köpa skridskor på en tropisk söderhavsö.




Jag och min lilla assistent som tyckte att den 23 december var den längsta dagen på året. Själv hade jag gärna tagit emot några extra timmar.

Men, nu är klapparna inslagna och ligger under granen så vi börjar bli redo för julafton!

2 kommentarer:

ExPIAtriate sa...

Jag var en svang till affaren och det var smatt kaotiskt sa forsoker undvika det idag. Visst ar det sa att man far ta seden dit man kommer, vi har plockat ihop lite svenskt och amerikanskt och annat. Gaslever och champagne later inte sa dumt heller!
Kram och god jul!!!

Martina sa...

Expiatriate wife-
Ja visst är det sa! Önskar dig en riktigt god och härlig jul tillsammans med din familj!
Stora kramar