söndag 1 december 2013

DECEMBER


Vad hände, det var ju sommar för bara ett litet tag sen?! Och nu är vi redan i december månad. Och första advent var det idag också.


So hello December! Nu ser det ju inte riktigt ut så här hos oss...

Dörrarna ut mot terassen stod helöppna idag.

Bianca var ute och njöt av solen.




Ja hade det inte stått i kalendern att det var första december idag och temperaturerna varit något högre så hade man ju lätt kunnat tro att det fortfarande var sommar. Inte lätt att få någon riktig adventsstämning med dessa förhållanden.

Men vi gjorde vad vi kunde. Jag och Emma bakade en mjuk pepparkaka som gjorde oväntat stor succée. Båda barnens kompisar som var här idag gillade den!

Vi fuskade med en färdig mix. Men bättre än ingenting.

 Och så det viktigaste av allt; glöggen! Det finns inget bättre än glögg för att känna lite julstämning.


Och till slut fick jag även fram några adventsljus. Så lite advent blev det här också trots allt.

4 kommentarer:

ExPIAtriate sa...

Glad forsta advent! Vi tande ocksa forsta ljuset igar men visst ar det svart nar man samma eftermiddag gar till poolen och badar samt kan sitta ute till sent. Men det ska erkannas att jag foredrar lite "ojulig" stamning och varme mot regn och rusk (dock kan jag sakna just sno pa sjalva julafton).
Marockansk mat alskar jag, minns nar vi var I Marocko da jag var valdigt liten, typ 6 ar och at tajine, oj vad gott det var! Maten sag helt fantastisk ut,forstar om du inte var hungrig dagen efter heller!
kram!

Martina sa...

Expiatriate wife-
Haha, ja för er är det ju ännu svarare att hitta julstämningen! Men jag haller fullständigt med dig om att jag föredrar ett varmt klimat förutom i december da.

Ja du det var en väldigt god, och kopiös, middag vi blev bjudna pa!
Kramar

Annika sa...

Det ser så härligt ut hos dig, även om det inte är snö. Det är det förresten inte här heller.
Fina Bilder.
Glögg ska jag göra nu i veckan, mums.
Och till skillnad mot dig önskar jag mig ISKALLT väder hela vintern :-)
Kram!!

Martina sa...

Annika-
Alltsa, när jag är i Sverige över julen tycker jag det är supermysigt med snö och vinter, men här nere är det inte samma sak. Ingenting är gjort för kyla och snö och även om det skulle vara sa sa skulle det ända inte bli nagon julstämning med alla palmer, havet och dekoren här nere. Men annars skulle jag gärna ha vinter. I december. Sen far det bli varmt igen!
Kramar