söndag 15 december 2013

RÖTT, GRÖNT OCH VITT ÄR JULENS FÄRGER

Jag vet att många, framför allt i Sverige, tycker att granen absolut inte ska tas in innan den 23. Den traditionen har vi också alltid haft. Hos min familj i Sverige. Men här i Nice har vi alltid klätt (vår icke-äkta) granen långt innan. Anledningen är att vi knappt aldrig är här på självaste julen och dessutom så tycker jag att det är mysigare med granen och all dekoration nu i december, inte i januari, då vill jag ta bort det ganska så snabbt.

Så idag var det dags att ta in granen och ta fram all dekoration! Som tur var så hade jag världens bästa och snabbaste hjälpreda som gjorde det mesta.


Varje år tänker jag att "nästa år måste jag verkligen köpa en ny gran". Trots att vi har en icke-äkta gran så barrar den värre än en äkta så det är verkligen på tiden att skaffa en ny. Men som varje år, kommer julen alldeles för snabbt och det finns ingen tid till att titta ut en ny. Jag vill ju helst köpa helt nya dekorationer också. Min dröm är att ha en julgran som enbart går i vitt och silver.

Så ännu ett år blev det till att ta fram det gamla barriga lilla trädet ur lådan.

 Ja ni ser ju hur illa det är.


 Selfie i julgranskulan.



 Stjärnan är egentligen lite för tung för granen och varje år känns det som att hela alltet ska välta.

 Paus med lussefika.

 Glitter och Medelhav på samma gång. Kitschigt. Malplacé. Jul à la Rivieran.


 

 Älskar Swarovski. Även i granen.


Nu är det bara julklapparna, julkorten, julmaten... kvar. Men sen så, kan vi säga Joyeux Noël!

P.S. Det där med en helvit/silvrig julgran kan jag nog glömma tills barnen flyttat hemifrån. Emma förklarade bestämt att julens färger är rött, grönt och vitt. Så det så! Okej, okej... Men 7 år går ju fort.

9 kommentarer:

Sahra sa...

Var på Illums idag och omg så mycket snyggt pynt i vitt, silver o glas. Skulle lätt kunna göra av med x tusenlapp på granpynt därifrån
Kram

Gabriella Kruger sa...

Vi gör på samma sätt här! Julen kommer liksom tidigare för att även försvinna strax efter Juldagen. Vi klär granen, sedan vi flyttade hit, den 13/12. Men sedan plockas den ner igen i mellandagarna. Gran och Nyår eller gran och nästan +30C gå liksom inte ihop här. Rätt skönt tycker jag!
Tack för en trevlig blogg!
Hilsen, Gabriella i Kapstaden

Martina sa...

Sahra-
Som sagt, om nagra ar ska jag ga bananas pa vitt/silver till granen!
Kramar

Gabriella-
Tack! Och välkommen till min blogg, vad roligt att höra att du gillar den.
Nej, det blir ju inte samma sak när man bor i ett varmare klimat. Vi har ju inga 30 grader just nu, men det är ju ända varmare och framför allt ljusare och soligare än i Sverige.
Kramar

Channal sa...

Guldigt och rött! Passar Rivieran! Har sett att det är fler som klätt granen och det är helt ok! Vi ska köpa en i veckan.

KRAM!! Anna

ExPIAtriate sa...

Vi har ocksa borjat med att ta upp granen tidigare for att ta ner den 1 januari. Da ar jag trott pa julpynt!
Vi har rott och guld I granen aven om jag garna skulle vilja prova nagot nytt kanns det anda lite hemtrevligt!
Igar var vi pa jullunch, julgranar och palmer intill vartannat, det stammer liksom inte!
Kram!

Annika sa...

Ja, samma här, granen in tidigt. Men hellre det än att ha den kvar långt i in i januari när julen ändå är slut.
Jag slänger ut min gran på nyårsdagen.
ER gran barrar onekligen trots att den är fejk, haha!!
men fin är den!!
Japp, jag är också galet traditionell och konservativ då det kommer till julen, Lite som ett barn, kanske?
HAHA.
Kram!!

Martina sa...

Channal-
Jo visst är det väl egentligen mysigt med rött, guldigt och grönt till julen ocksa. Men ibland skulle jag vilja ha det lite mer stylish, men a andra sidan är det ju viktigast att barnen tycker att julen är mysig!
Kramar

Expiatriate wife-
Precis, i december är det mysigt med julen men i januari vill man ha bort allt.
Samma här; sol, palmer och juldekorationer....
Kramar

Annika-
Som sagt, varje ar tänker jag att "nästa ar bara MASTE jag köpa en ny gran"... och sen star jag ända där med samma barriga gran igen!

Kanske borde man ha tva granar? En klassisk och en stylish?! Vet bara inte vart jag skulle ha plats med det och när man knappt hinner med en sa känns tva lite väl ambitiöst kanske.

Kramar

Liz sa...

Jattefint ni pyntade, och vilka fina bilder, bilden pa dig ar jattefin! Kan ocksa kanna att det vore roligt att ha en riktigt FIN gran och inte sa mycket olika grejer i den, men a andra sidan ar det lite av charmen med julgran for oss att det ska vara mycket barnens pynt, mycket olika grejer etc, men anda i detta ar jag ganska konservativ och vill ha mycket guld och rott. Chris gillar ju blatt, vilket jag inte alls vill ha i granen egentligen, men nu har jag lart mig uppskatta lite bla inslag har och dar. :) Daremot har vi helt skippat glitter sedan vi flyttade till USA, sa det kanns mycket svenskt for mig.

Haha, skrattar at bilden med Emma och stjarnan, det kommer sakert bli ett minne for livet for barnen, att stjarnan alltid holl pa att ramla av. Sant hor ju till och gor det sa mysigt!

Stora kramar!

Martina sa...

Liz-
Tack fina!
Ja som sagt, även om det skulle vara kul med en finare gran sa är det ju viktigast att barnen känner sig nöjda med den. Har aldrig tänkt pa att glitter är svenskt. Men här har nog de flesta glitter i granen ocksa. Har man inte det i Usa?!

Ja men visst ska det vara sa att man har manga mysiga minnen fran julen!
Stora kramar