måndag 30 december 2013

PANDORO

En väldigt viktig jultradition som vi har här hemma, och som faktiskt varken är fransk eller svensk utan en italiensk jultradition, är "den gyllene kakan" Pandoro.

Varje år får vi special delivery direkt från Italien med rykande färska Pandoros. I år kom de från Eataly och var vansinnigt goda.




Innan man äter en Pandoro ska man strö över florsockret som följer med i kartongen. Man häller i det i påsen över kakan och skakar om ordentligt så att det kommer över hela kakan.

I år var det Emma som fick äran att förbereda vår Pandoro. Eller, det var väl hon som var mest ivrig över att få börja äta på den!







Buon Appetito e Buon Natale!

2 kommentarer:

Annika sa...

Mmmm…en sådan skulle jag gärna prova.
Ser gott ut.
Gott Nytt År!!!!
Kram!!

Martina sa...

Annika-
Kanske nästa gang du är i NY?! Eataly finns ju där!
Gott Nytt Ar till dig ocksa!!
Kramar